09 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Възможвост за разкриване на услугата „Грижа в дома “ като делегирана държавна или местна дейност

bracigovo obshtina

Брацигово. Съгласно Заповед на Ръководителя на Управляващия орган на програма „Развитие на човешките ресурси“ (УО на ПРЧР) се дава възможност на бенефициентите, сключили договори по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“ да удължат периода на дейностите по проектите си.

В тази връзка, с цел осигуряване на устойчивост на услугите за „грижа в дома“ и подпомагане на общините в процеса на разкриването на услугата като делегирана от държавата дейност или местна дейност, УО на ПРЧР ще предостави възможност за удължаване договорите по процедурата на два етапа, всеки от по 3 месеца.

Ро инициатива на екипа по управление на проект „Грижа в дома в община Брацигово“ се проведе среща на персонала, назначен по проекта и доц.д-р Златка Ангелова – Председател на Фондация «Социални практики в общността», гр. Пазарджик, провеждаща обученията и супервизиите. На срещата екипът бе запознат с промените, които ще настъпят в начина на предоставяне на услугата в случай, че община Брацигово реши да разкрие услугата „грижа в дома“ като делегирана от държавата дейност или местна дейност.

Всички се обединиха единодушно около заключението, че грижата в дома е от много важно значение за възрастните хора и тези в неравностойно положение. Община Брацигово вече има опит, изпълнявайки успешно патронажна грижа от средата на 2020г. до настоящият момент и би следвало да продължи да обгрижва потребителите и след края на договора, финансиран от ОП“РЧР“ 2021-2027г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!