20 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:45, 17 октомври 20235min

Йордан Младенов: Предвиждаме привличане и подкрепа на млади учители в професионалното образование

izbori 2023 mladenov sreshta uchiteli

Пещера. При голям интерес премина срещата ми с учители и работещи в ОДК-Пещера“. – съобщи кандидат – кметът за втори управленски мандат Йордан Младенов.

„Представих пред тях отчет за свършеното по време на досегашния мандат като акцентирах на обновяването на материалната база на училища и детски градини в община Пещера. Реновираха се 4 детски градини – „Изгрев“, „Слънчо“, „Сокола“ и „Иглика“, основните училища „Свети Патриарх Евтимий“ и „Петко Рачов Славейков“, което е с изцяло нова визия.“ – заяви Йордан Младенов.

„Дворните пространства на детските градини също са обновени. Представих пред педагозите и това, което предстои, ако получа доверието на хората и ръководя община Пещера през следващия мандат. Освен създаване на модерна и съвременна училищна инфраструктура в сферата на образованието, предвиждаме привличане и подкрепа на млади учители в професионалното образование.“

„Ще продължим и непрекъснатото усъвършенстване на общинската нормативна уредба в областта на образованието. Предвидени са и мерки за превенция на отпадането от училище и реинтеграция на отпадналите ученици. Ще реализираме вече спечелени два проекта за модернизация на образователната среда на СУ “Св. Кл. Охридски” и ОУ “Любен Каравелов”.

Те ще бъдат изцяло обновени, с нови модерни STEM кабинети, подменени настилки, достъпна среда, кътове за отдих. Надявам се да се превърнат в едни от най-модерните в цяла Южна България. На срещата присъстваха и кандидати за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“. – каза Младенов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!