29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бунгалото на пещера Снежанка стана любимо място за снимки

snezhanka peshtera bungalo

Пещера. Нов облик придоби бунгалото до пещера Снежанка.

Иван Гълев
Снимка : личен архив

Покривната част беше доста компрометирана. Имаше опасност от течове през настоящия зимен сезон. Помолих за експертно мнение и помощ  мои приятели специалисти и алпинисти. Наложи се пълна подмяна. Положихме специален грунд и нов тип боя, която издържа на капризите на времето и е съобразена с условията. Спонтанно се роди идеята покривът да бъде боядисан в цветовете на българското знаме. Оказа се, че не сме сгрешили. Мястото стана любимо място за снимки на туристи, пещерняци и любители на преходите в планината.“, каза за Peshteraprim  Иван Гълев- председател на ТД „Купена“.

Той съобщи и дългоочаквана новина от страна на туристите, които посещават карстовото образование над Пещера.

Започваме мащабна акция за подмяна на стълбищата и терасите във вътрешността на пещерата. Изградените конструкции са корозирали от влагата, а ремонт не е правен от поставянето им. Създадена е нужната организация, осигурени са необходимите средства за мащабния ремонт. Монтирането на нови и модерни елементи по стълбищата и терасите ще стане с помощта на колеги от пещерни дружества, съмишленици и приятели„, похвали се Гълев.

Пещера Снежанка

 

 

Той подчерта, че новото ръководство усилено се стреми да направи прехода и престоят на желаещите да видят красотите на бисерът на Родопа по- атрактивни, удобни и съвременни.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!