02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Левски“ победи „Хебър“ и спечели Суперкупата във волейбола

hand blocking volleyball spike over the net inside of a stadium

Пазарджик- Бургас. „Левски“ е новият носител на Суперкупата във волейбола, след като победи с 3:2 (28, 22, -17, -23, 13) „Хебър“ във финала в Бургас след 2 часа и 45 минути игра. Сините спечелиха трофея за първи път в историята си.

В турнира за Суперкупата участваха общо четири отбора. На полуфиналите „Левски“ отстрани шампиона „Нефтохимик“, а на финала се справи с носителя на Купата и Суперкупата на България от миналия сезон и фаворит в турнира „Хебър“.

„Левски“ започна мача добре и водеше с пет точки, но след страхотна серия от сервис на Джулио Саби „Хебър“ навакса изоставането си. В края все пак сините измъкнаха първата част. Във втория „Левски“ продължаваше да играе много силно в нападение, а добре за тима играеше 16-годишният разпределител Симеон Николов. Сините спечелиха и втория гейм.

„Хебър“ се върна в мача с убедителен успех в третия, а след това успя да измъкне и четвъртия, за да прати мача в тайбрек. С три поредни аса на Венислав Антов „Левски“ поведе с 5:2 в петата част. Сините поддържаха преднина, но в края „Хебър“ успя да изравни до 13:13. С блокада на Майкон Морейра и ас на Владимир Гърков „Левски“ спечели трофея.

Сините завършиха мача с 15 аса срещу 11 за съперника. „Левски“ имаше предимство и на блокада с 11 срещу 8. Страхотен мач за сините изигра Антов с 32 точки. Гърков добави 13. За „Хебър“ Саби завърши с 28, а Розалин Пенчев и Виктор Йосифов отбелязаха по 10.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!