03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Задава се прогноза за възможни валежи от сняг

First snow

Първата прогноза за възможни валежи от сняг на Балканския полуостров вече влезе в прогнозите на GFS, съобщава Meteo Balkans.

Според модела се прогнозират валежи от сняг и дори снежна покривка, като на места тя ще е над 2-3 см. В планините и над 20 см. Според GFS към края на месеца ще започне полярно нахлуване, което е свързано с полярен циклон, разположен над Европейска Русия, Украйна и Полша. GFS модела прогнозира и вероятен предстоящ циклогенез над Балканския полуостров.

Ако тази прогноза се реализира ще имаме първите валежи от сняг за тази зима и то в Предбалкана и Софийска област. 

Нека да обърнем внимание и на валежите, свързани с предстоящите циклони в Средиземно море. Според модела Балканският полуостров ще бъде „мишена“ на серия от средиземноморски циклони. Високото налягане над Централна Европа ще усилва валежите над полуострова. Ако този сценарии се реализира ще имаме и проблем от възможни наводнения в Сърбия, Румъния, България и Черна гора.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!