03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“АД връчва дарителски чек от 10 000 лв. на децата от ЦПЛР – ОДК -Пещера

cplr odk 2023

Пещера. Тази сряда, 4-ти октомври, от 17.30 ч. площад „България“ в Пещера отново ще стане сцена за изява на част от певческите и танцови състави към ЦПЛР-ОДК Пещера. Поводът за събитието е откриването на новата учебно-творческа година. Заедно с изпълненията на мажоретен състав „Перистера“, вокална формация „Шарения“, танцов състав „Здравец“ и вокална формация „Пещерчета“ ще видим и гостите от ТФ „Антик“ и народната певица Ангелина Милева, съобщи ръководителят на Центъра – Руса Каврошилова. По време на събитието ще бъде връчен и дарителски чек на стойност от 10 000 лв. от гражданите на Пещера и „Биовет“ АД.

Припомняме, че средствата дарени от гражданите за втората част на алманаха „Осемте хилядолетия на Пещерския край“ са предназначени за закупуването на носии на съставите от ЦПЛР – ОДК – гр. Пещера. Сумата възлиза на 5000 лв. още толкова прибавя и ръководството на „Биовет“ АД, за да стане възможно обновяването на повече костюми.

Руса Каврошилова

„Със средствата, които ще ни бъдат предоставени ще имаме възможността да обновим голяма част от ризите за костюми на нашия танцов състав, които са на повече от 40 години.“ – каза Руса Каврошилова. „Изработката на една традиционна носия в зависимост от фолклорната област, от която е и специфичната украска е трудоемка и скъпоплатена работа. Качеството на материалите и спецификата на шевиците е от огромно значение, затова добрата изработка на такава риза, която най-много се доближава до автентичната е от порядъка на 100 – 130 лв. в зависимост от размера. Но тя е важен компонент, който ще предаде нов живот на вече поовехтелия ни гардероб. Въпреки старанието ни да преправяме и закърпваме сегашните ни костюми ,следите на времето са достатъчно изразени и ги правят неизползваеми. Заради това сме толкова щастливи, че вече нашите талантливи танцьори и певци ще се радват на обновени и адекватни за ХХI в сценични облекла. Това за нас е много ценно.“ – допълва г-жа Каврошилова.

Снимка Архив Източник : peshteraprim

„За последните три години нашата институция успя да привлече финансиране от Национални програми, проекти и дарителски инициативи. Със средствата до момента е обновена танцова зала, гардеробна, закупена е професионална озвучителна техника, традиционни и танцувални костюми, оборудван е ресурсен кабинет с интерактивна техника, помощни средства и пособия! Ние вярваме и подкрепяме всяко дете в стремежа му към личностна изява и творческо развитие! Благодаря на екипа за професионалното отношение и ентусиазма, с който работят ежедневно! Благодарим и за огромната подкрепа на Община Пещера, която сме срещали до момента.“ – каза г-жа Каврошилова.

Снимка Архив Източник : peshteraprim

„За нас е огромен жестът, който прави фирма „Биовет“. Всички институции развиващи творческия потенциал на децата работим в условия, в които средствата почти винаги се оказват недостатъчни. И точно заради тези условия чест прави на бизнеса, в лицето на „Биовет“ АД , че обръщат поглед към съхранението и популяризирането на българската ни идентичност, фолклор и традиции. Качествения костюм е важна част от изявата на артиста, той придава допълнително самочувствие и увереност, а фактът, че ни подпомагат за освежаване и обогатяване на наличния ни гардероб за нас означава, че нашият труд е ценен и насърчаването в личностното развитие на децата и учениците е сред приоритетите и на местния бизнес. “ – каза още ръководителят на ЦПЛР – ОДК – гр. Пещера.

Снимка : Архив
Източник : peshteraprim

От името на всички деца и от свое име тя кани обществеността на Пещера да посети концерта.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!