29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик временно ще се помещава в специализирана част от помещенията на Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина

mbal pazardzhik

Пазарджик. Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик временно ще се помещава в специализирана част от помещенията на Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина, пригодена за триаж, прием и лечение на спешно болни пациенти. Причината за това е изпълнението на големия инвестиционен проект за модернизация на системата на Спешна медицинска помощ, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”.20230926 162528

Временното спешно отделение ще заработи от 27 септември. То е напълно оборудвано с необходимата апаратура, помещенията са ремонтирани, поставена е и специална антибактериална настилка. Изградената чакалня за пациентите и техните придружители е под постоянно видеонаблюдение. Обособени са и места за спиране на линейките, както и коридор за транспорт на спешно болни пациенти. Изградена е рампа за достъп до Спешно отделение на трудноподвижни лица.

На определени места в двора на лечебното заведение са поставени указателни табели, знаци и информационни табла, показващи местоположението на пребазираното Спешно отделение, с цел улесняване на гражданите, потърсили спешна медицинска помощ на територията на МБАЛ- Пазарджик. На входа на временното спешно отделение ще бъде и регистратурата, обслужваща лечебното заведение.

„В следващите дни ще започне цялостен ремонт на помещенията на Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Центърът за спешна медицинска помощ ще бъде преместен в административната сграда на болницата“ , съобщи директорът на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.
„ Ремонтът на Спешно отделение ще създаде известни затруднения в следващите няколко месеца, както на персонала, така и на пациентите, които имат нужда от медицинска помощ, но трябва да пристъпим към него във връзка с реализирането на европейския проект. Защо това се случва след повече от петгодишно закъснение за нас не е ясно, но трябва да се финализира в по-кратки срокове“, обясни още д-р Темнилов.

Предвижда се не само разширяване на Спешното отделение, но и обновяване на материалната база с медицинска апаратура.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!