04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Биовет“ АД и гражданите на Пещера ще дарят 10 000 лв. за носиите на децата от ансамбъла към ЦПЛР – ОДК в града

biovet

Пещера. Дарение от десет хиляди лева ще бъде предоставено на ансамбъла за фолклорни песни и танци към ЦПЛР – ОДК – Пещера в деня на откриването на новата учебна година на Центъра.

Снимка : Архив
Източник : peshteraprim
Събитието е насрочено за 4 октомври и ще се състои на централния площад „България“ в града

Половината от средствата за дарението са събрани от продажбата на първите две части на алманах „Осемте хилядолетия на Пещерския край“, а останалите 5 000 лв. дарява „Биовет“ АД.

С тези средства ще закупим 50 качествени памучни ризи, които ще бъдат с шевица и допълнително още осем цели носии от друга фолклорна област. За мен е удоволствие, че работя с едни от най-талантливите деца на Пещера и смятам, че като хора, които разпространяват българските традиции и фолклор,  сме и пазители на историята, така че за нас е чест и удоволствие да развиваме фолклора и традициите в Пещера.“ – каза Руса Каврошилова, директор на Центъра.

Снимка : Архив
Източник : peshteraprim

Благодаря на фирма „Биовет“ заради загрижеността и ангажираността към нас. Важно е, когато усещаш подкрепата на местния бизнес, защото насърчаването на творческите дейности на бъдещето на града са съществена част от отговорността на работодателите към децата на техните служители.“

Припомняме, че издаването на двете книги и тяхното създаване са изцяло финансирани от най-голямото в региона предприятие. Представянето на втората част се състоя в навечерието на най-българския празник 24 май, а негов домакин бе именно Центърът за професионално и личностно развитие.

В момента тече подготовката и на третата част от алманаха, която ще обхваща периода от 1945 г. до наши дни. Четвъртата част на поредицата ще събере в себе си историите на селата Радилово и Капитан Димитриево.

С даренията от първата част на алманаха бе финансирано закупуването на техника за Историческия музей и ХГ „Проф. Веселин Стайков“, а средствата събрани от втората част са предназначени за ансамбъла с ръководител Руса Каврошилова.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!