04 декември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Д-р Валентин Данчев и още петима лекари бяха номинирани за наградите „Лекар на годината 2023“

nomimacya

Пазарджик. Шестима лекари бяха номинирани от ръководството на МБАЛ-Пазарджик за годишните награди „Лекар на годината 2023“ на Българския лекарски съюз.

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология, д-р Ваня Стоева, е номинирана в категорията “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“. Тя работи в отделението от 40 години, а от 1988 г. е и негов ръководител.

„Професията ни е свързана с много спешни ситуации и изисква много усилия за изпълняване на всички задължения, свързани с предоставянето на напълно безопасни кръвни продукти за болните. Най-ценният капитал за отделението са хората, които работят в него, защото без тях нищо не би могло да се случи и защото всички те се отличават с висок морал и професионализъм“, казва д-р Ваня Стоева.

Д-р Гергана Вълева от Хирургично отделение е номинацията в категория “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“. Д-р Вълева работи в отделението от 11 години. Тя има интерес към съвременните подходи за лечение на хирургичните заболявания – мини инвазивна и роботизирана хирургия, като надеждата и е да допринесе за обновяване и прогрес на хирургията в по-крайните болници и да има достъпност за по-голям брой пациенти.

Двама млади лекари са номинирани в категорията “Ти си нашето бъдеще“. Това са д-р Димитър Бакалов от Спешно отделение и д-р Златомира Манолова от Второ педиатрично отделение.

Д-р Димитър Бакалов е пример за млад и амбициозен лекар, който е готов да помогне на всеки и по всяко време. Той оказва първа помощ на пострадали при много от най-тежките катастрофи, станали през изминалите месеци на територията на областта. Помага на много хора и извън болницата. Сред тях са ранен моторист на пътя в село Радилово, възрастна жена на улица в Пазарджик, пострадало семейство на пътя за Пловдив, пострадал при ПТП на изхода за Главиница и други. През месец юли по време на сватба в Асеновград, той оказва първа помощ на шаферка, която получава епилептичен гърч.

За своя петгодишен стаж като млад лекар, д-р Златомира Манолова доказва своята компетентност и любов към децата. Тя желае да надгражда знанията си в областта на педиатрията, за да бъде полезна на още много малки пациенти.

Рентгенологът д-р Елени Кузева от Отделението по образна диагностика е номинацията на болницата в категория “Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“. Професионалната й кариера от над 35 години е свързана с образната диагностика, а в продължение на 11 години тя е и началник на Отделението по образна диагностика.

„Работата ни е такава, че поставената диагноза от нас е първата стъпка в лечението на пациента. Специалността ни е свързана с всички други. Ние сме в помощ на всички звена в болницата. Винаги се стремя да съм от полза на хората. Образната диагностика е сред бързо развиващите се специалности, което е резултат от напредъка в технологиите и ние трябва постоянно да се учим“, споделя д-р Кузева.

Номинацията за “Лекар на годината 2023” е за началника на Второ педиатрично отделение, д-р Валентин Данчев. Той работи в детското отделение от 1985 г. От 2013 г. е началник на Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Д-р Валентин Данчев е един от най-добрите педиатри в Пазарджик, който е помогнал за спасяването и лечението на стотици болни деца и е обучил много млади лекари. Само в рамките на две седмици през летните месеци на тази година, под ръководството на д-р Данчев, екипът на отделението успява да окаже необходимата помощ на десет деца с различни отравяния. Многобройни са и другите тежки случаи, при които д-р Данчев е приложил най-доброто лечение, за да помогне.

Номинациите бяха изпратени до Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик. Предстои на свое заседание Управителният съвет на РК на БЛС да разгледа подадените предложения от различните лечебни заведения в областта и да определи победителите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!