20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Комисията за изработване на областна здравна карта се събра на първо заседание

oblastna uprava pazardzhik

Пазарджик. В Областна администрация Пазарджик се проведе първо заседание на новосформираната комисия, ангажирана с изработването на областна здравна карта на област Пазарджик. Председател на комисията е областният управител на област Пазарджик – Валентина Кайтазова. Министърът на здравеопазването утвърди със своя заповед Методика, въз основа на която да се изработват областните здравни карти. Целта на областната здравна карта е прецизното идентифициране и планиране на потребностите на населението на област Пазарджик от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ.

Кайтазова откри заседанието, на което присъстваха заместник областният управител – Стефан Димитров, главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов, представители на Регионална здравна инспекция, Районна здравноосигурителна каса, Районна колегия на българския лекарски съюз, Районна колегия на българския зъболекарски съюз, Регионална колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, представителни организации за защита на пациентите и представители на общините в област Пазарджик.

Д-р Надя Палийска от РЗИ Пазарджик, представи Анализ на състоянието на здравната система и потребностите на населението от здравни услуги в област Пазарджик. Предмет на анализа е предоставяната в областта спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения в област Пазарджик с изискванията на Закона за лечебните заведения. Анализът на резултатите акцентира на съотношението между предварително изчисления по ред, определен с Методиката, общ брой легла за болнично лечение, в т.ч. по видове, които осигуряват достъп на населението до болнична помощ, и съществуващия и заявения брой легла по видове и нива на компетентност.

Комисията реши да излъчи от състава си работна група, на която да възложи, със срок до следващото заседание, насрочено за 26 септември 2023 година, изработване на становища относно конкретните потребности от лекари и лекари по дентална медицина по специалности и специалисти от професионално направление „Здравни грижи“ за осигуряването на достъп на населението от областта до медицинско обслужване в извънболничната медицинска помощ и относно необходимостта от преструктуриране на лечебните заведения.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://pzdnes.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!