05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Електронните бележки след боледуване на ученици ще могат да бъдат издавани със задна дата

lekar

Електронните медицински бележки след боледуване на ученици ще могат да бъдат издавани с няколко дни назад. Няма да има проблем при извиняване на отсъствията от училище, ако детето не е било прегледано веднага. Това каза министърът на електронното управление Александър Йоловски пред „Нова телевизия“.

 

От 1 октомври електронните медицински бележки за ученици влизат в сила. Те ще бъдат издавани от личния лекар или от друг лекар – специалист в болничната или извънболничната помощ.

След като ученик отиде на преглед при личния си лекар или при друг лекар специалист, информацията за състоянието на детето ще бъде вписана в Националната здравноинформационна система. Още тогава автоматизирано се създава електронен документ, който достига до Националната единна информационна система за училищно и предучилищно образование (НЕИСПУО) към образователното министерство. След това извинителната бележка се разпределя към електронния дневник в училището, където се обучава съответният ученик.

Източник : /https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!