25 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Православната църква чества паметта на Св. мъченица Ариадна

curkva

Света мъченица Ариадна пострадала за Христа при царуването на император Адриан (управлявал от 117 до 138 година)*. Тя била робиня на управителя на град Примниса във Фригия на име Тертил.

Когато по случай рождения ден на сина си Тертил организирал тържество в идолския храм и принасял жертви с приятелите и съседите си, Ариадна останала вкъщи и не пожелала да празнува с езичниците.

Впоследствие Тертил съжалил и тръгнал да я преследва заедно със слугите си. Като видяла преследвачите си, Света Ариадна побягнала и стигнала до една скала. Там започнала да моли Бога да я избави от ръцете на враговете. В този момент се случило чудо – скалата се разтворила, светицата влязла вътре в камъка и двете половини на скалата се съединили отново.

Преследвачите били обзети от страх и паника, започнали да се бият помежду си и умрели от собствените си копия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!