25 септември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Мариана Кукушева : Няма да се произвеждат хляб и закуски от украинска пшеница

hlyab..

Председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева заяви пред „Нова телевизия“, че от украинската пшеница, която ще бъде внесена след падането на забраната, няма да се произвеждат хлябове и закуски.

Мариана Кукушева

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство„, поясни Кукушева.

По думите ѝ украинската пшеница е носител на тежки метали, които са недопустими за производство на храни според европейските стандарти. Не поясни на базата на какви данни прави това изказване.

Според нея „анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители“ щяло доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите.

Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурално определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата„, обясни още Кукушева.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!