28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„И мало, и голямо, пак се е събрало!“

fest kiten chitalishte peshtera....

Пещера-Китен.  От 30 август до 3 септември 2023г. в гр Китен и гр. Царево се проведе ХХ Черноморски събор „ЕВРО ФОЛК 2023“.

Фестивалът в Китен бе открит с дефиле-парад и конкурсна програма на Сцена „Кремиковци“.
Пещерското Народно Читалище „Развитие 1873г.“ се включи с двете танцови формации: Етно танцова формация „Славейче“ и „Хоп- троп“ с художествен ръководител Елена Баренска.
Снимка : личен архив
Както винаги те демонстрираха висока класа и отлично художествено-творческо ниво.
Показателни за това са високите отличия и връчените им лауреатски звания Първа степен,  станаха носители на почетния знак на Музикалните празници „Евро Фолк“ и получиха Грамоти – Препоръки за участие  на Етно танцовата формация в Световния шампионат по фолклор „Worid Folk“, а „Хоп-троп“ в Европейския шампионат по фолклор „Евро Фолк“.
Снимка : личен архив
Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни
Илиян Николов
Снимка : личен архив
Това е мотото на фестивала, това е един от стремежите на Пещерското Читалище: да дава съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства.
Фаня Иванова

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!