02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лейди Би е част от „Гласът на България“

scena koncert

Пазарджик. Певицата Бойка Щерева, позната с артистичния си псевдоним Лейди Би, означи своето завръщане под светлините на прожекторите стъпвайки на огромната сцена в “ Гласът на България “. В шоуто ексцентричната пазарджиклийка направи рестарт на певческата си кариера. Особено изненадващо за менторите Миро, Мария Илиева, Иван Лечев и Дара е да видят на кастингите “ на мрачно “ спряганата за първата рап и ар енд би изпълнителка у нас, а също по този начин и едно от лицата появили се на корицата на мъжката библия „Плейбой“ в златните му години на българския пазар.

Този път тя желае да опровергае предишната си разкрепостеност и скандалност, поради което мнозина я сочеха с пръст и даже подценяваха като талант. Бойка Щерева е професионална певица, която е имала успешна кариера в продължение на 2-3 години. Тя избра да отиде в отбора на Мария Илиева.

Лейди Би

Родена на 8-ми октомври 1979 година в град Пазарджик.

Имената на певицата са Бойка Щерева.

Като дете е ходила на уроци по пиано, солфеж и пантомима. На 13 годишна възраст Бойка печели награда на фестивала „Микеле Меркурий“, където е оценена в категория за млад изпълнител. Само след година печели и в предаването „Хит минус едно“. След завършване на Средното образование Бойка е приета в Консерваторията, където завършва с отличен успех. По време на обучението си работи като певица на джаз и соул в клубове в София. Тогава печели и награда за млад талант на „Златния Орфей“. Лейди Би печели и конкурса „Passport“ през 1999г. По това време участва в концерт в зала 1 на НДК като подгряващ изпълнител на Dana International. Първият албум на певицата излиза през 2002 година и носи името „Back 2 U“. В него са включени 17 песни, които са авторски. Вторият и албум се казва „Da Bit 4“ и е издаден от звукозаписна компания „Рива Саунд“. Лейди Би е била  в Дубай и САЩ, където е имала концерти с чуждестранни музиканти. Тогава се запознава с рапъра 50 Cent. Певица участва на конкурса Евровизия през 2009 година. Там стига до финал с изпълнението на песента Chance to love you“.

Лейди Би има три албума и клипове на над 10 песни. Тя е пяла с „X Team „, „Ice cream“, „Deep Zone Project“, Люси и дори Таня Боева. През 2010 година Лейди Би и Таня Боева изпяват песента „Кой е тузара“, която става хит.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!