03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Електронните услуги ще са по-евтини от присъствените

net

Административните органи се задължават да предоставят административните услуги по електронен път с намалена такса спрямо таксата за присъствено заявяване и предоставяне, реши парламентът с приемането на второ четене на промени в Закона за електронното управление.

Заложено е минималният процент на намаление на таксата да е 10 на сто. Предвижда се също за предоставяне на административни услуги по електронен път да не се изисква прилагане на документ за платена такса, когато таксата е платена по електронен път.

Предвижда се Министърът на електронното управление да предложи механизъм за определяне на размера на компенсациите по Закона за публичните финанси във връзка с предоставянето от общините на административни услуги по електронен път с намалена такса.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!