25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Електронни медицински бележки на ученици: Само след преглед

lekar

От Националната здравна информационна система до министерството на образованието, а оттам – в електронните дневници в училищата. Това ще бъде пътят, по който ще бъдат издавани електронните медицински бележки след боледуване на ученици.

Промяната ще влезе в сила от предстоящата учебна година. Сега учениците задължително носят хартиена бележка в училище, за да извинят отсъствията си.

 За да бъде издадена бележката, детето задължително трябва да отиде на преглед при личния си лекар. Лекарят ще изпрати електронно документа в Националната здравна информационна система. След като постъпи в системата, бележката ще бъде препратена към министерството на образованието и науката, което пък трябва да ги въведе в електронните дневници на училищата.

Медицинските бележки на учениците след боледуване стават електронни.
При болничен престой не личният лекар ще издава бележката, а специалистът, който е установил, че детето се нуждае от лечение.

Електронните медицински бележки ще бъдат само за учениците, за децата в яслите и градините бележките остават хартиени.

Източник :  / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!