16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Music Art Tabor гостува в с. Драгиново

scena

До 8 септември пътуващият фестивал Music Art Tabor гостува в с. Драгиново, където за пореден път творци от България и Норвегия ще се потопят в ритмите и културата на ромската общност. Music Art Tabor стартира от София, в кварталите Орландовци и Факултета през юни, премина с голям интерес в гр. Лом през юли и в с. Осиковица през август. Навсякъде публиката се наслади на джаз концерти, в които участваха местни музиканти, на кинопрожекции и творчески работилници по рисуване и музика за деца.

Програмата в с. Драгиново започна на 6 септември сутринта пред читалище „Методий Драгинов-1936“ с творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс, и ще продължи на 7 септември с концерт на открито, отново пред читалището, с участието на известните български изпълнители Росен Захариев-Роко – тромпет и Ангел Демирев – китара. Към тях ще се присъединят норвежките електро и джаз музиканти Йенс Борж и Каролин Хегренес – известна с артистичния си псевдоним Karolinski (https://soundcloud.com/karolinskimusic ). На 8 септември ще бъдат организирани творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс, ще има кинопрожекции от Кинематограф.бг, циркови артисти от Мини арт фест и музикална програма, миксирана от DJ YvesО, а публиката ще се потопи в дигиталното изкуство на 3D мапинга, създаден от съвременните артисти Анна Бачева и Елина Иванова.

Music Art Tabor е проекткойто от юни до октомври 2023 г. представя музиканти и артисти от България и Норвегия в четири малки населени места в България – с. Градец (община Котел), с. Драгиново (община Велинград), гр. Лом и с. Долни Цибър и с. Осиковица (община Правец). Целта е чрез изкуство, музика, спорт и занаяти да се подобри достъпа до култура за младежи в неравностойно положение и младежи от етнически малцинства в малки населени места в България. До края на октомври ще бъдат представени комбинация от различни творчески инициативи и социални събития чрез интерактивни методи и синтез на различни изкуства, спорт и музика.

Всички събития в с. Драгиново се осъществяват със съдействието на Община Велинград и са част от проекта “Music Art Tabor – Експериментиране с нови пространства за отваряне на границите между професионални творци и аматьори чрез синтез на изкуствата и интерпретации на традиционни теми свързани с културата на ромите”, който се изпълнява от сдружение „ИМЕ“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерство на културата по договор № BGCULTURE-2.002-0047-C01. Партньор на проекта е Норвежкото дружество на композиторите и текстописците – NOPA (https://nopa.no/english/ ).

Пълната програма може да видите тук:

https://www.facebook.com/events/1068956040753674/ 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!