28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 2 септември : Горски бал в Ракитово

rakitovo_clock_tower

Ракитово. Царица на гората ще изберат идната седмица в Ракитово, съобщиха организаторите от РОК МОТО КЛУБ „HELLION“, събитието ще получи и съдействието на община Ракитово и читалище „Будилник“.

Празнувал се е на 28 август ,на Голяма Богородица по стар стил и е бил свързан с приключването брането на хмела и опазването на гората в град Ракитово. Празникът е бил толкава голям и известен, че когато на 28 август 1943г. умира цар Борис III, дошли от властта специално да спрат празника. В края на 40-те години е бил преустановен.

През 1973г. тогавашния кмет Йохан Сестримски, заедно с младежи от Комсомола възобновяват традицията.

През 2022г. РОК МОТО КЛУБ „HELLION“ със съдействието на Община Ракитово и читалище „Будилник“ възраждат отново традицията. За първи път се избира и мини царица на гората.
Конкурсът
Целта на Конкурса е една от участничките в него да получи титлата „Царица на гората“ 2023г. Отново ще бъде избрана и мини „Царица на гората“. Наградният фонд е 300 лв. Приз, предметни награди и грамота за участие.
Право на участие имат всички жители на община Ракитово. Конкурса е без възрастови ограничения, като участничките ще бъдат разделени в две категории: до 14 и над 14 години. Те трябва да притежават артистичност и индивидуалност, да представят своите таланти и лични качества.
Претендентките за короната трябва да са облечени в рокли подходящи за събитието. За да спечелят конкурса девойките трябва да впечатлят журито в конкурс за танцови умения (желателно е да са подготвени за конкурсните танци).

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!