12 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:06, 25 август 20231min

Криминална хроника

policeman

Пазарджик. В РУ била депозирана жалба от управителя на местен строителен хипермаркет. При проверка на охранителните камери на обекта работещите там установили, че неизвестен мъж е откраднал продукт на стойност от 70 лева. Криминалисти от РУ-Пазарджик поели случая и след няколкомесечно разследване успели да установят самоличността на апаша. Оказал се 38-годишен пазарджиклия. Спрямо него е образувана преписка, която ще бъде изпратена на прокуратурата в Пазарджик.

Пазарджик. Сигнал за катастрофата бил получен в полицията снощи около 21.00ч. Движейки се по ул. „Пловдивска“ в областния град 21-годишен водач на „Ауди“ от Пазарджик не забелязал пресичащ пътното платно негов 53-годишен съгражданин. Последвал удар, при който е пострадал пешеходецът. Той е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на шофьора на леката кола са отрицателни. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Пещера. В полицейското управление се получил сигнал от местното ловно стопанство за извършена сеч на около 5 кубически метра иглолистна дървесина. По данни на лесничеите дървата били отсечени незаконно. В резултат на проведеното разследване служители на полицейското управление скоро разбрали, че авторът на посегателството е 17-годишен жител на Велинград. Спрямо него се води преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Септември. В РУ се получил сигнал от 75-годишна жена, живееща в същия град. Пенсионерката обяснила, че на централния булевард в Септември е била нападната от непознат млад мъж. Той отнел портмонето и със съдържащите се в него парична сума от 60 лева, лични документи и мобилен телефон. Екипи на полицейското управление незабавно блокирали периметъра на местопроизшествието. Благодарение на адекватните издирвателни действия скоро бил спипан грабителя. Оказало се, че той е 25-годишен жител на панагюрското село Попинци. У него полицаите открили вещите предмет на грабежа. Той е задържан в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство.

Жребичко. Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция в Пазарджик извършили претърсване в къща обитавана от 71-годишен жител на брациговското село Жребичко. В избено помещение органите на реда открили самоделна гладкоцевна пушка и 158 патрона от различен вид и калибър. Оръжието и боеприпасите били незаконно притежавания от възрастния мъж. Те са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!