03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пазарджишки медик спаси живота на български турист в Гърция

taverna Gurcya

Пазарджик. Гръцката медия „Кавала Нюз“ съобщи преди дни, че български лекар е спасил живота на български турист, който е колабирал в заведение в гръцкия курорт Паралия Орфинио. За случая първа съобщава Ариадни Папафотиу, която е член на Сдружение „Плажът“ и е била свидетел на инцидента.  Случката се тиражира и в други медии, със снимков материал, а от самото заведение изказват голяма благодарност за бързата реакция и най-вече за съпричастността, която лекарят и съпругата му са проявили.

Оказва се, че това е специалистът по УНГ д-р Димитър Митрев от Пазарджишката многопрофилна болница и съпругата му д-р Румяна Михова-Митрева, която е една от известните лични лекари в Пазарджик..

Неприятният инцидент е станал в заведение в гръцкия курорт, където семейството лекари вечеряли. Д-р Митрев е учуден от сполетялата го публичност.

Инцидентът е предизвиква суматоха в ресторантчето, което в този момент е било препълнено с туристи.

До пристигането на линейката д-р Митрев и съпругата му са неотлъчно до младия мъж и семейството му, което е било изключително стресирано.

Лекарите споделиха, че накъдето и да тръгнат, медицинското оборудване е неотлъчно с тях, защото никога не се знае в каква ситуация могат да попаднат.

Съветът на д-р Димитър Митрев е планирането на почивките ни в чужбина да включва и осигуряването на Европейска здравна карта.

И още един съвет – по време на горещините, които както се вижда ще продължат до края на месеца:

Пийте много вода. Не газирани напитки, а вода!„.

От Пазарджишката мнгопрофилна болница написаха днес: „Д-р Димитър Митрев е прекрасен професионалист и човек! За нас е чест, че сме в един екип!“. Към това се присъединиха и пациентите на д-р Румяна Михова- Митрева.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!