15 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

МС ще приеме решение за подготовката за кметските избори

businessman checking mark on checklist with a red marker on dark background

Очаква се днес Министерският съвет да приеме решение за подготовката и провеждането на местните избори. Те ще се проведат на 29 октомври.

От Централната избирателна комисия вече алармираха, че са възможни проблеми с подготовката им, тъй като машините не са предвидени за кметски вот. А това може да ги направи по-сложни. Няма и параметри за обществената поръчка за софтуера.

Общинските избирателни комисии ще встъпят в длъжност на 9 септември. Крайният срок за провеждане на консултациите при кметовете за съставите им е 28 август. Когато не се постигне съгласие между парламентарните сили, кметът изпраща в ЦИК преписката с предложенията и най-късно до 8-ми септември съставите се назначават.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!