20 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:09, 19 август 20231min

Криминална хроника

polic

Пазарджик. Двама извършили кражби са установени от служители на РУ-Пазарджик и участък „Изток“, съобщи говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.

Първото разследване започнало в края на юни, когато в РУ-Пазарджик била получена жалба от 75-годишен жител на пазарджишкото село Синитово. Той информирал полицаите, че докато пазарувал в пазарджишки хипермаркет неизвестен апаш задигнал чантата му с намиращия се вътре портфейл с лични документи и сумата от 200 лева. Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик започнали работа по установяване на извършителя. Оказало се, че това е 67-годишна жена от септемврийското село Ковачево. По случая е образувана преписка.

Пазарджик. В полицейския участък в квартал „Изток“ бил получен сигнал от 37-годишен пазарджиклия. Мъжът оставил пред сградата на сервиз велосипеда си и след няколко минути установил неговата липса. Колелото е н стойност от близо 1500 лева. Полицаи от участъка незабавно предприеми необходимото и бързо успели да установят самоличността на  крадеца. 27-годишният жител на Пазарджик се укрива, но велосипеда е открит и иззет. Предприети са действия за издирването на мъжа и неговото задържане.

Пещера. Екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера предприели акция за противодействие на производството и разпространението на дрога в обслужвания район. По време на полицейските действия било установено, че в района между селата Радилово и Капитан Димитриево има засадени 13 растения от рода на конопа. Насажденията били с височина между 110 и 220 см. За тяхното отглеждане дори била изградена система за напояване с таймери. Оказало се че незаконната дейност се осъществява от двама жители на  Радилово – на 28 години. Полицаите констатирали и наличието на три стръка вече изсушена марихуана с обща маса близо половин килограм. „Дуото“ е задържано в ареста на РУ-Пещера. Спрямо мъжете е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Велинград. В района на гара Костандово автопатрул при полицейското управление в курорта спрял за проверка товарен автомобил „Ивеко“. Зад волана му бил 37-годишен мъж от Ракитово. Последвала проба с дрегер, която се оказала положителна за употреба на кокаин. На мястото пристигнали и местни криминалисти, които извършили щателна проверка на шофьора и возилото. Така в еърбега полицаите намерили полиетиленово топче съдържащо бяло прахообразно вещество. Направеният полеви наркотест отчел положителен тест за кокаин. Мъжът е задържан в ареста, а дрогата е иззета. Работата по случая продължава.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!