02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:39, 16 август 20231min

Застреляха Алексей Петров

pistolet

Алексей Петров е бил застрелян днес, научи NOVA.

Снимка: Архив
Източник : БГНЕС

Това е станало в „Драгалевци“. Сигналът за стрелбата е подаден в 12.40 ч., потвърдиха от Спешна помощ.

Ранена е жената, с която се е разхождал. Тя е откарана в „Пирогов“ в тежко състояние. Настанена е в противошокова зала. Стреляно е с пушка, научи още NOVA от свои източници.

Срещу Петров бяха извършени още два опита за покушение – през 2002 и 2015 г. При първия Петров е прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението. Неофициално се говореше, че става въпрос за разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.

През 2015 г. срещу него беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко подготвял покушението, заедно с още трима души. Украинецът бил подбудител и помагач на групата. Той обещал 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров. Ловгиненко улеснил извършването на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършването му– два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.

През 1999 г. бившата барета е прострелян в крака след скандал с Кирил Киров – Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно.

Цялата кариера на Алексей Петров е свързана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно- в Специализирания отряд за борба с тероризма.

 

 

 

 

 

Източник : / https://nova.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!