14 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

РЗИ Пазарджик се включва в четвъртия етап на Националната АНТИСПИН кампания – 2023 г.

spin.

Пазарджик. Националната АНТИСПИН кампания е целогодишна инициатива, стартирала за първи път в България през 1992 г. Целта на кампанията е да се фокусира общественото внимание към заболяването СПИН, да се повиши обществената осведоменост за начините на предаване и на предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции.

Според данни на Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН през годините на COVID пандемията напредъкът в борбата с ХИВ/СПИН се е забавил. Предоставянето на услуги за превенция, тестване, лечение и грижа за ХИВ продължава да бъде сериозно предизвикателство за здравните системи.

С цел увеличаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на заразяване и предпазване от ХИВ, Министерство на здравеопазването стартира традиционния заключителен етап на Националната АНТИСПИН кампания в периода от 14 до 31 август.

РЗИ Пазарджик се в ключва в Националната кампания със следните инициативи:

  1. Периодът от 14.08.2023 г. до 31.08.2023 г. ще бъде обявен за „Седмици за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН с бързи тестове“ в РЗИ Пазарджик. От 9.00 ч. до 16.00 ч. всеки желаещ, може да провери безплатно своя ХИВ статус в лабораторията на здравната инспекция.
  2. На 16.08.2023 г. инспектори от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ /ПБПЗ/, Д „Обществено здраве“ съвместно с доброволци от Български младежки Червен кръст ще раздават здравно-информационни материали и презервативи в централна градска част на град Пазарджик.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!