30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ЦИК обяви важни правилата за предстоящите избори

vot

ва месеца преди местните избори ЦИК обяви какви са правилата за регистрация по настоящ адрес.

От Комисията съобщават, че ако избирател има адресна регистрация по настоящ адрес 6 месеца преди изборния ден, тоест 28 април 2023 година, той може да поиска да бъде вписан в избирателния списък 14 дни преди изборите на 29 октомври.

Искането за регистрация може да бъде направено писмено до съответната община или електронно през интернет страницата grao.bg.

-До 17.00 часа на 13 септември партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите за общински съветници и за Кметове

-До 8 септември, „Кметът на Общината образува със Заповед избирателните секции на територията на общината, утвърждава тяхната номерация, обхват и адрес и изпраща копие от заповедта на Териториалното звено на Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ в областта, на ОИК и я обявява публично на общодостъпно място.

-До 26 септември трябва да бъдат регистрирани кандидатските листи за общински съветници пред ОИК.

Началото на предизборната кампания е 30 дни преди изборния ден – от 29 септември, а нейният край е в 24.00 часа на 27 октомври. Денят преди вота ще е за размисъл.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!