05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пригответе си кралска закуска

hrana angliiski pai

Личният готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди, който работи в кралския дворец от около 15 години, сподели рецептата за любимите ѝ палачинки.

Основната тайна на любимия деликатес на Елизабет II се крие в това, че в тестото се използват три вида набухватели.

За да приготвите „царски“ палачинки, ще ви трябва едно яйце, две супени лъжици захар, чаена лъжичка олио, 100 г разтопено масло, 250 мл мляко, 240 г брашно, чаена лъжичка сода бикарбонат, 2,5 супени лъжици бакпулвер и 1, 5 супени лъжици лимонена киселина. 

Консистенцията на тестото трябва да бъде подобна на гъста боза. Приготвят се в тиган с незалепващо покритие с масло. Макгрейди препоръчва да сервирате палачинки топли с домашно сладко.

Кралицата на Великобритания обичала да ги хапва на закуска с плодово сладко. И през 1960 г. Елизабет II представи рецептата за тези палачинки на американския президент Дуайт Айзенхауер .

 

 

 

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!