06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пожарът край Ветрен е локализиран

pozharna

Ветрен. Пожарът  е локализиран, но не е напълно овладян. Изгорели са над 3 хиляди декара сухи треви. Засегнати са и 50 декара от горския фонд.

На терен са противопожарни екипи от цялата област, както и два екипа от горските лесничейства. В гасенето са се включили и доброволци.

Огънят не е засегнал близките населени местa.

Гасителните дейности са продължили през цялата нощ. Тежка техника от София е успяла да локализира разрастването на пожара към гората. Кметът на Ветрен Радослав Лютаков:

„В момента ситуацията е овладяна. Всичко, което гореше, е прекъснато. Докъм 3.00 часа през нощта се гаси пожарът, неприятно беше и опасно със сигурност, защото си е в гората“.

Няма засегнати площи от близките населени места: „Не, до гробището на Аканджиево не е стигнало, както и във Ветрен. Повече горя към гората и най-вече треви повече“.

Гасенето ще продължи през целия ден, тъй като има локални огнища – каза говорителятна пазарджишката полиция Мирослав Стоянов: „Към момента можем да кажем, че пожарът е локализиран, не изцяло погасен. На места от време навреме избухват огнища и това е основната цел на дежурните пожарникари и горски на място – там, където видят, че отново пуши или тръгва да се разпалва, да отидат и да го изгасят“.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!