02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Предстои „Театър под звездите“ в Паталеница

12-ta nosht teatur patalenica

Паталеница. Предстои 24-ото издание на „Театър под звездите“ в пазарджишкото село Паталеница. То се провежда в двора на местното училище.

„В България имаме традиция, по-точно в Паталеница, в която се надявам и тази година да направим крачка напред – да създаваме онова, което всички наши екипи са успявали да направят. Имаме колега от Англия и музиканти на живо. Костюмите са мои“, разказа пред БНР Инна Церовска, съорганизатор на Шекспировата театрална сцена в Паталеница. Тя сподели, че през всичките тези години са получили много любов и подкрепа от публиката.

Условията не са от най-леките, но може би това е изпитанието, това е чарът на Паталеница, допълни тя.

По думите ѝ, „когато вкараш представление от Паталеница на сцена, то губи от енергията си„.

Един спектакъл се подготвя в рамките на двайсетина дни. Тази година ще се играе „12-а нощ“.

Навикът да идваш на театър през лятото в Паталеница стана търсено събитие„, подчерта още Инна Церовска. Според нея въпреки че заглавията се повтарят, всяка година преживяването е различно.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!