29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бюджет 2023 е обнародван в „Държавен вестник“

pari

Бюджет 2023 е обнародван в „Държавен вестник“. Той бе гласуван на 21-часово заседание на Народното събрание преди лятната ваканция на депутатите. Законът влиза в сила със задна дата от 1 януари с изключение на част от разпоредбите в него, които са валидни от днес. Той е изчислен с дефицит от три процента на начислена основа.

Вчера стана ясно, че за юли се очаква половин милиард излишък в хазната

Въпреки че държавният бюджет и бюджетите на държавното обществено осигуряване и здравната каса влизат в сила от началото на годината, от днес се променят ключови текстове. Например, в държавното обществено осигуряване е записано, че от днес минималният осигурителен праг, включително за земеделските производители, е 780 лева при 710 до края на юли. По този начин се изравнява минималното осигуряване с минималната работна заплата. 780 лева месечно е и обезщетението за майчинство във втората година, но този текст влиза в сила със задна дата.

С обнародваните текстове вече са достъпни по-високите средства за възнаграждения в редица министерства, например – в МВР, чиито служители протестираха.

 

 

 

 

 

 

Източник :/ https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!