05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:31, 13 юли 20231min

Метеорологична прогноза

vreme.

Опасно горещо ще е времето в по-голямата част от страната днес, 13 юли.

Предупреждение от втора степен (оранжев код, който означава, че времето е опасно) издаде Националният институт по метеорология и хидрология.

Той е в сила за 16 области. В останалите 12 кодът е жълт, което означава „потенциално опасно време“.

В „оранжевите области“ се очаква температурата на сянка да достигне 41 градуса, в „жълтите“ – 37-38°. В София максималната температура на сянка ще е около 36 градуса.

Във втората група са София, София област, Перник, Кюстендил, Смолян, Кърджали, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. В първата са всички останали.

В горещото време кръвното пада, за да помогнете на организма си, пийте чаша вода на всеки час – съветва кардиологът проф. Арман Постаджиян, началник на отделението по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“.

Най-горещо ще е след обяд.

Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната от запад-югозапад, по Черноморието – от югоизток.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен, по високите части северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра – около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-33°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!