05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Национален протест стягат полицаите в събота

stachka

Синдикалната федерация на служителите в МВР ще организира национален протест тази събота пред сградата на парламента, обявиха от синдиката.

Полицаите искат 10-процентно увеличение на заплатите, каквото не е предвидено в проектобюджета за 2023 г.

Синдикатите приканват всеки, който ги подкрепя в исканията им, да дойде на площада и призовават “заедно да се противопоставим на подигравката с работещите във ведомството!”

Правителствата са временни – нуждата от сигурност на гражданите вечна, заявяват от синдиката.

Миналата седмица два дни работещи в системата излизаха на кратки протести в различни райони на страната.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подкрепя исканията. По време на заседанието на Министерския съвет миналата седмица той се въздържа от гласуване на проектобюджета точно с този аргумент – липсата на подкрепа за исканото увеличение.

„МВР предостави съгласувателно становище с множество бележки и предложения в голяма част от които не са приети от вносителя с изложени за това аргументи от тяхна страна, а друга част са приети от вносителя по принцип. Както всички разбрахте, тук през последните два-три дни политическото ръководство на МВР заставаме зад исканията на служителите от министерството. Надявам се, че при разглеждането на държавния бюджет в Парламента част от тях ще бъдат изпълнени и реализирани. Въздържам се по точката, предвид дискусиите, които имам със синдикатите в моята структура“, казва Стоянов по време на заседанието.

 

 

 

 

Източник : / http://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!