21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Стайков и Кадир спечилиха рали-спринт „Бесапара“

rali hronometur

Два старта – две победи. Това е резултатът на Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 в националния шампионат в дисциплината рали-спринт. Дуетът триумфира и във втория кръг – рали-спринт „Бесапара Рувен транс“. Организатора на вторият рали спринт в сезон 2023 връчиха парична награда от 500 лв за екипажа победител в последния етап СЕ7 Иван Царски. Само екипажа победител  получи награда, купа майстор на спорта Иван Царски и плакет.

Отново Пламен и Рафи бяха в люта битка с „вечните“ си конкуренти – Мартин Сурилов и Здравко Здравков със Citroen C2 R5. Стайков спечели всичките 7 специални етапа, като на финала разликата му с Мартин бе 23,5 сек. Двата екипажа бяха отново бяха с класа над другите.

Стайков бе най-бърз и на последния суперспециален етап „Иван Царски“ по улиците на Пазарджик. Той не влизаше в крайното класиране, но пък носеше парична премия от 500 лв. за най-бързия на ралито. Победата пак бе за Стайков с 2,1 сек. пред Сурилов.

Отново на подиума, след третото място в рали Твърдица, са Денис Станчовски и Еди Сивов с Peugeot 208 R2.. те са на 3:59,4 мин. от победителя. Денис започна състезанието доста плахо и не влезе дори в топ 6 на първата отсечка. След това обаче Санчовски и Сивов бяха неизменно в топ 3 и в топ 4. Двамата са първи в клас RC4.

Недялко Сивов отново, както и в Твърдица победи баща си Петър Сивов, който е навигатор на Никола Мишев с Peugeot 208 Rally4. Те са втори в класа, а разликата им със Станчовски е само 7,3 сек. Мишев и Станчовски както винаги направиха страхотен двубой в класа си, а и за третото място на подиума.

Всъщност Мишев загуби доста от катастрофата на Екатерина Стратиева в първата скоростна отсечка. Тя и навигаторът й Георги Аврамов са невредими, а колата е с малки поражения.

Почти през цялото рали трети се движеше Коцето Щерев с новия си навигатор Илиян Кънев със Subaru Impreza. За зла участ в последния  етап получиха повреда и отпаднаха.

Оказа се, че новата кола Renault Clio Rally5 на Петър и Любка Йорданови доста им пасва. Това е първото им рали с новата бегачка, а те вече са 5-и в генералното и първи в клас RC5. Преди старта на ралито, Пепи тества колата с Крум Дончев, с който бяха тандем преди години. Крум не спести суперлативите си, а Пепи и Люба ги реализираха в ралито в Пазарджик.

Старозагорците Динко Иванов и Живко Желев със Citroen C2 R2 станаха първи в клас RC3/N и 6-и в генералното класиране. Само 3,6 сек. ги разделиха с Пепи Йорданов  Веднага след тях са втория екипаж с Renault Clio Rally5 на Александър Томов и Явор Брънков – втори в RC5.

Втори в клас RC3/N и 8-и в генералното завършиха Георги Кузев и Ангел Башкехайов с Honda Civic Type-R. Зад тях на 9-а позиция са първите в клас НС3 – Иван Иванов и Румен Иванов с Honda Civic Type-R.

За първи път в топ 10 влизат Данаил Русев и Иван Данков със Suzuki Swift. Младият пилот се представи добре и е втори в клас НС3. Младокът обаче направи отлично каране.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!