29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Митрополит Николай извърши чин на обновление след ремонта на храма в Равногор

curkva ravnogor

Равногор. На 2 юли – Неделя след Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай извърши чин на обновление след ремонта на храма  и възглави архиерейска света Литургия в храм „Св. св. Петър и Павел“ в село Равногор, Пещерска духовна околия.

В съслужение с владиката бяха: Смолянският епископ Висарион – викарий на митрополита, архимандрит Максим, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев – протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Любомир Траянов – архиерейски наместник на Пещерска духовна околия, свещеноиконом Георги Глухчев, свещеници от Пловдивска епархия и митрополитският протодякон Илиян Александров и дякон Атанас Атанасов. Литургичните песнопения изпълни митрополитският хор „Св. апостол Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.
На богослужението присъстваха кметът на село Равногор Нейчо Коланев, Тодор Велев – инициатор за обновлението на храма, кметът на Община Брацигово Надежда Казакова, кметът на Община Пещера  Йордан Младенов,както и десетки благочестиви християни от Равногор и съседните населени места.
В края на св. Литургия Негово Високопреосвещенство се обърна към всички с вдъхновено слово, в което подчерта значимостта на храма в живота на човека и благодари на всички, които са допринесли за обновлението на храма.
Архипастирят на Пловдивска епархия представи на жителите на селото новия енорийски свещеник Иван Найденов. Владиката прикани всички да му помагат в делото на спасение на човешките души, оказвайки му своята любов и послушание.
Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!