20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Стада опасни медузи и риби

meduza

До гръцките острови отново се появиха стада медузи. Смята се, че нашествието им се дължи на климатичните промени. В Егейско море междувременно откриха нов вид риба, която крие риск при консумация.

Опасни медузи са се появили в Йонийско море, предупреждават гръцките власти. Според лекарите най-опасни са лилавите представители на този вид. При допир предизвикват болка и различни промени в здравословния статус. Червени знамена сигнализират за наличието им в близост до някои плажове. Засега Егейско море е чисто, съобщават от Гръцкия център за морски изследвания.

Риск представляват и появили се нов вид тропически риби, които според проучвания на Солунския университет са опасни за консумиране. Специалистите приканват туристите да купуват риби само от специализираните магазини. Информирани са и собствениците на таверни да са внимателни при избора на морски деликатеси. Препоръчва се любителите рибари да не консумират непознати видове риби.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!