28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

120 г . юбилей с празничен концерт- спектакъл в Радилово

120 g chitalishte radilovo

Радилово. НЧ „Зора-1903” отпразнува 120 г . юбилей с празничен концерт- спектакъл  под надслов  „Зора зазорила“.

Снимка : peshteraprim

Местното читалище си остава емблема на Радилово. Най-важното послание, което неговите основателите са ни оставили е, че е силен този народ, който е просветен и образован трябва да продължава напред. Гордеем се, че пренасяме духа на основателите и пазим духовността и българщината„, коментира събитието Марена Вачкова- секретар на културната институция.

Снимка : peshteraprim

Гости от близките населени места, жители на пещерското село бяха дошли на празника. Тук дойдоха кметът на Община пещера Йордан Младенов, неговите заместници, Галя Стоянова- секретар на Общината.

Снимка : peshteraprim

Благодарение на читалището, селището не се е обезличило. Развива се, става все по-атрактивно и предпочитано място за живот. Поздравявам всички самодейци, ръководители на творчески състави и колективи с празника! Благодаря за десетките отличия и медали от местно, регионално и национално ниво, горд съм, че тук има хора дали своя морален принос за запазване на културата и самобитността на населеното място.“, каза Младенов в поздравителното си слово по време на концерта.

Снимка : peshteraprim

На сцената пяха и танцуваха самодейци от детска танцова група, бивши театрали, които взеха участие във възстановка на основаването на читалището, танцов фолклорен клуб „20+“, хип-хоп танцьори и индивидуални изпълнители.

Снимка : peshteraprim

Припомняме, че празничните прояви започнаха на 23 юни с фото изложба „120 години история, развитие, самодейност“ и представяне пред обществеността на книгата „Легенда на кешкека“ от Стоян Влахов.

Снимка : peshteraprim

Юбилярите получиха поздравителни адреси от свои колеги, читалища, фолклорни ансамбли и ръководители на творчески състави от страната.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!