16 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Напусна ни журналистът Любомир Коларов

svesht

На 79 годишна възраст, след продължително боледуване, е починал Любомир Коларов, журналист, бивш главен редактор в БНТ, съобщи националната телевизия. Депутат е в 37-ото Народно събрание, председател на Комитета по пощи и далекосъобщения с ранг на министър по време на кабинета с премиер Жан Виденов.

Снимка : Надежда Чипева, Капитал

Любомир Коларов е роден на 25 юни 1943 г. в Бургас. Завършва специалност „Телевизионна и радио журналистика“ в Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“.

От 1968 г. работи като репортер, редактор и коментатор на Българската телевизия, а от 1971 до 1977 г. е бил неин кореспондент в Москва. През 1991-1994 г. работи като главен редактор на ежедневника „Вечерни новини“ – БНТ. Създател е на телевизия БСТВ, партийната телевизия на БСП.

Бил e член на Висшия съвет и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП. През 2011 г. Комисията по досиетата обяви принадлежността му като секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност.

Погребението ще бъде на 29 юни от 11 ч. в Православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!