08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:16, 21 юни 20231min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. Още един случай на неизправност в автомобила отведе лека кола в Паша арк и бе регистриран в социалните мрежи. Около 8:30 ч. возилото управлявано от възрастен водач се озова на ръба на канала. В колата е имало трима пътници, всички са невредими. Според водача са отказали спирачките и това е причината да се озове в тази ситуация. Мястото е завоят преди светофарите до храма „Успение Богородично“ в областния град.

Пазарджик. 75-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ от областния град при навлизане в кръстовището блъснал движещ се в него електрически скутер. В резултат на сблъсъка е пострадал 71-годишният водач на електрическото превозно средство. Той е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака.

Пазарджик-Септември. Млад шофьор е задържан от служители на полицейските управления в Септември и Пазарджик, защото се опитал да осуети полицейска проверка. На улица в септемврийското село Варвара униформен полицай подал сигнал със стоп палка на приближаващ джип „Ауди“. Водачът му не спрял, натиснал педала на газта и продължил по пътя си. Автопатрулът последвал нарушителя, като за случая били уведомени и съседните полицейски управления в областта. Така в резултат на предприетите действия на улица в Пазарджик возилото било спряно. Оказало се, че зад волана е 19-годишен пловдивчанин. Той е задържан в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Велинград. 48-годишен водач от курортния град загубил контрол над мотоциклет „Ямаха“ и навлязъл в лентата за насрещно движение. Там последвал сблъсък в насрещно движещ се „Опел“, управляван от 54-годишен столичанин. Наложило се водачът на мотора да бъде транспортиран във велинградската болница с фрактури по ръцете и единия крак, но без опасност за живота.

Велинград. Криминалисти от РУ извършили проверка на 28-годишен ракитовец. У него полицаите открили полиетиленово топче със суха зелена листна маса. При направен полеви наркотест се оказало, че съдържанието е марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан в ареста.

 Ракитово. Служители от ДГСпроверили жилищна сграда, намираща се извън родопското градче. Там лесничеите открили складирани около 4 кубика иглолистна дървесина за огрев. Дървата не били маркирани, а 47-годишният им собственик не притежавал никакви документи за техния произход. По случая в РУ-Велинград е образувана преписка.

Пазарджик. От „Пътна полиция“-Пазарджик апелират към водачите да управляват автомобили, мотоциклети, мотопеди и електрически индивидуални средства за придвижване с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост предвид на високите температури. За изминалите 24 часа са регистрирани два пътни инцидента, при които в резултат на загуба на контрол над леки коли водачите им ги „приводниха“ в канал „Паша арк“, който преминава през областния град. За щастие в канала имаше неголямо количество вода, която омекоти падането. И при двата случая няма пострадали хора. Особено внимание обръщаме към по-възрастните шофьори и най-вече към членовете на техните семейства. Необходимо е да следят стриктно за здравословното им състояние преди да предприемат пътуване. Ако не се чувстват добре, ако имат сериозни здравословни проблеми е по-добре да отстъпят волана на техен сродник, близък или познат, който да им помогне да се придвижат безопасно до набелязаната дестинация.

Ковачево. Преди няколко дни неизвестен разбил прозорец от първия етаж на къща в септемврийското село Ковачево. 44-годишната собственичка се простила с лаптоп, акумулаторна батерия и с ключовете на личния се автомобил. В тяхна помощ апашът подкарал паркираното пред жилището „Ауди“ и напуснал местопрестъплението. След подаване на сигнал за случилото се бил сформиран екип от служители на група „Криминална полиция“. Не след дълго органите на реда открили колата изоставена в местността „корията“ в землището на селото. Извършен е щателен оглед на мястото и на возилото, иззети са веществени доказателства. В хода на работата криминалистите установили, че автор на дръзкото посегателство е 17-годишен тийнейджър от същото село. У него били открити и част от откраднатите вещи. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Септември. Служители от РУ задържаха водач шофирал под въздействието на наркотици. Вчера на улица в Септември авторатрул при местното полицейско управление извършил проверка на лек автомобил „Ауди“. 19-годишният водач от септемврийското село Семчиново бил тестван с дрегер. Оказало се, че младият мъж е зад волана на мощното возило под въздействието на наркотици. Той е задържан, а спрямо него е образувано бързо производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!