28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Зрелостниците от СУ „Св. Кл. Охридски“ получиха своите дипломи

su_sv_kl_ohridski

Пещера. Гимназията изпрати поредния отличен випуск. Успехът на сегашния XII клас на ДЗИ по БЕЛ е 4,25 – по-висок от средния за страната (3,93) и за областта (3,54). Ивет Кузева и Веселина Мишеморова имат отлични оценки на матурата по БЕЛ.

Средният успех на ДЗИ по английски език е 5,45, като има петима отличници, а Мартин Каменов е постигнал впечатляваща оценка – 5,92. По биология и здравно образование успехът също е над средния за областта и за страната.

Всички дванадесетокласници получават дипломи, като 38 % от тях са отличници – Ивет Кузева (6,00), Мария Младенова, Леа-Катрин Ринтелман, Веселина Мишеморова, Мелиса Мизилова, Селин Арнаудова, Коста Атанасов и Билял Юмеров. Това са ученици, които се изявяват не само в часовете, но и печелят конкурс след конкурс. Награждавани са техни есета, разкази, рисунки, фотографии, презентации – и то не само в България, а и в Израел. Средният успех на класа е много добър 5,23, като няма тройки и четворки.

Дванадесетокласниците бяха приятно изненадани от подаръка на учениците от XI клас – флашпамет от естествен материал, съдържаща най-запомнящите се моменти от ученическите им години.

По традиция след получаването на дипломите си зрелостниците положиха клетвата на възпитаниците на СУ „Св. Кл. Охридски“, в която обещаха да не забравят родния край и родното училище, да бъдат достойни граждани на Отечеството.

Валентин Стоянов

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!