11 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:03, 15 юни 20232min

„Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ” на неговия 14-ти рожден ден

centur vuzrastni 14 godini

Пещера. „Растем и се променяме за доброто на нашите ползватели. И всяка натрупана година от началото ни носи опит, нови хоризонти и поводи да споделяме своя празник.“ Това каза за Peshteraprim Соня Бурова ръководител на „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ” в община Пещера в навечерието на неговия 14-ти рожден ден.

Снимка : peshteraprim

Социалната услуга – „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ” е разкрита на територията на Община Пещера на 15.06.2009 г. по проект „Дневен център за възрастни хора с физически увреждания в Община Пещера” по Национална програма ФАР 2006, схема за безвъзмездна финансова помощ BG 2006/018-343.01.01 „Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи”.

Снимка : peshteraprim

След приключване на проекта, със Заповед № РД 01-78/22.01.2010 г. на Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, услугата е държавно делегирана дейност в общността с доставчик – Община Пещера.

Снимка : peshteraprim

Соня Бурова благодари за добрите практики между двете институции, пожела здраве и късмет на своите колеги и обеща на хората, които ползват услугите още повече усмивки, доброта и разбиране.

Снимка : peshteraprim

За да уважат празника тук пристигнаха Йордан Младенов-кмет на Община Пещера, Гълъбина Карамитрева -зам.-кмет и Галя Стоянова- секретар на Община Пещера. Младенов поздрави присъстващите и пожела успехи и добруване. Той отново се ангажира за пълно съдействие от страна на администрацията в града.

Снимка : peshteraprim

Към момента капацитета и заетостта на социалната услуга, предоставяща качествена грижа на пълнолетните лица с увреждания е 28 потребители.

Снимка : peshteraprim

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания –Пещера представлява комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на пълнолетните лица с увреждания през деня, свързани с предоставяне на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти.

Снимка : peshteraprim

Дейности  за подкрепа, са информиране и консултиране, застъпничество и посредничество; терапия и рехабилитация, обучение за придобиване на умения, подкрепа за придобиване на трудови умения и дневна грижа.

Снимка : peshteraprim

За задоволяване на ежедневните потребности на потребителите на дневна грижа са осигурени  хранене /сутрешна закуска, обяд – супа, основно ястие и десерт и следобедна закуска/, медицинско обслужване и социална рехабилитация, психологическа консултация, трудотерапевтични занимания, специализиран транспорт и образователна дейност.

Снимка : peshteraprim

С музика, песни и танци подарени от танцьорите на ЦПЛР ОДК, голяма торта и много смях всички дълго ще помнят този рожден ден и ще очакват следващите с надежди за здраве и благополучие.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!