08 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лятото идва на 21 юни, ще вали до края на седмицата

plazh

Метеорологичното лято, което се характеризира със сухо и слънчево време, ще дойде почти едновременно с астрономическото – прогнозира синоптикът д-р Анастасия Стойчева, ръководител на отдел „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пред БНТ.

Астрономическото лято настъпва на 21 юни.

До края на тази седмица няма да има успокояване на дъждовете над Западна и Централна България, прогнозира тя.

Днес и утре валежите над Западна България ще продължат. Мощни гръмотевични бури обаче не се очакват. Към края на седмицата обаче има по-голяма вероятност от градушки над Източна България.

Валежите между 16 и 18 юни ще бъдат над 100 литра на квадратен метър но сумарно и за трите дни. Вече има райони от страната, в които нормите за валежи за тази част от годината вече са надхвърлени, каза Стойкова.

 

 

 

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!