27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Регистрираха ново слънчево изригване от висок клас

slunce

На 7-ми юни в 14:45 мин. българско време астрономи от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали ново изригване на Слънцето от клас М4.7 (R1), като причината за изригването е слънчевото петно – AR3327, пише Vesti.bg .Интензивността на рентгеновото излъчване се обозначава с латинските букви A, B, C, M, X, като с X се обозначават най-мощните изригвания.

Изригването е било придружено от радиоизбухване от спектрален тип II и изхвърляне на коронарна маса със скорост от 700-900km/s.Почти 8-9 минути след изригването радиацията от изригването йонизира горната част на земната атмосфера, причинявайки късовълново радиозатъмнение над Африка и Европа.

След проверка е установено, че основният му поток не е насочен към Земята, но към този момент се извършват допълнителни изчисления и точната прогноза все още не е налична.

Какво може да ни причини магнитната буря?

Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Хората, които са чувствителни към тези явления, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

Възможно е да има смущения в комуникациите и навигационните системи и дори проблеми с интернет връзката в Европа, Канада и Аляска.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!