02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата почита Св. мчца Валерия на 7 юни

kambanaria curkva sveta petka

На 7 юни почитаме паметта на Света Мъченица Валерия. В онези години римските управници се кланяли на идолите. Валерия, заедно с нейните приятелки Мария и Кириакия решили да се отрекат от фалшивите идоли, да не извършват повече езически ритуали и жертвоприношения. Трите млади жени се скрили в една малка къща извън града и живели там в продължение на известно време.

Постели и се молели постоянно на Господ да унищожи идолите, за да може да се утвърди християнството. Намерили се лоши хора, които открили трите млади светици и направили донос до управителя на града. Той ги привикал, накарал ги да се поклонят на идолите и да се отрекат от Исус Христос. Ако го направят той щял да пощади техния живот. Валерия, Мария и Кириакия отказали да се подчинят и били екзекутирани.

Познато е името на още една Св. Валерия

Тя е почитана от католиците. Тя е известна като Св. Валерия Миланска – дъщеря на богато и известно семейство. Станала съпруга на Св. Виталий и майка на Протосий и Геврасий. Св. Валерия приела християнството и се отдала в служба на Христос. Оказвала помощ при извършване на християнски погребения. Била заловена и екзекутирана на арената на Колизеума. Войниците отсекли главата й. Тялото на Св. Валерия било открито след години и погребано в катедралата Св. Себастиян.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!