15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:48, 4 юни 20231min

ЦПЛР ОДК -Пещера отново се прослави с качество и талант

dcplr odk shiroka luka 2023

Пещера-Широка Лъка.  Танцов състав „Здравец“ към ЦПЛР ОДК Пещера завоюва II-ра награда и парична награда за в първия ден от Национален фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“. Децата представиха родопски и македонски танц. „Сърдечно ги поздравяваме за поредния голям успех, както и ръководителя на състава Майя Йорданова!“, написаха от ръководството на Центъра в града в социалната мрежа.

Национален фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“, има за цел да съхранява и популяризира уникалността на българския музикален и танцов фолклор., да даде възможност за изява на малки и големи, както и да се утвърди като значимо събитие в културния календар на областта.

Междувременно стана ясно, че ученичките Емануела Демерджиева и Никол Тинева от школата по „Приложни изкуства“ към ЦПЛР-ОДК, гр. Пещера, с ръководител Ивана Петкова, постигнаха успех на Националния конкурс за детска рисунка „ПриказкиТЕ“, Варна, 2023 г.

Конкурсът се организира от ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, със съдействието на Община Варна и е включен в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката.
Емануела Демерджиева се класира на първо място в трета възрастова група, а Никол Тинева получи поощрителна награда в същата група.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!