20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:51, 1 юни 20232min

1 юни: Ден НА децата на Пещера

1 yuni 2023
1yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023
1 yuni 2023

Пещера. Детски лица с грейнали от щастие очи, слънчеви усмивки, настроение, балони и родители изпълниха централния площад на града. По случай 1-ви юни – Ден на детето, Община Пещера се беше погрижила да има празник за децата от целия град.

Снимка : peshteraprim

Деца от всички пет детски градини в Пещера се погрижиха да направят настроението още по-празнично. За всеки артист беше предвидена специална грамота за участие в концерта и отличителен медал в памет на събитието, осигурени от Руса Каврошилова, директор на ЦПЛР ОДК- Пещера. И докато едни танцуваха и пееха, около сцената други истински се радваха на таланта на пещерските артисти и изпълнители.

Снимка : peshteraprim

Кметът на Общината поздрави всички малки жители на града, той отново се ангажира, че има поет ангажимент по време на мандата си да се грижи за комфорта и възможността децата да играят, почиват и веселят. Младенов пожела много летни емоции, здраве и късмет.

Снимка : peshteraprim

По- рано в социалната мрежа градоначалникът се обърна лично към всички големи, малки и още по-малки свои съграждани : „Скъпи приятели,

Международният ден на детето се празнува вече почти 100 години. 1 Юни е празник с особено голямо значение за нас. Ние възрастните знаем, че децата трябва да бъдат истински щастливи, а денят, неповторим. По този повод каним малки, големи и още по-големи на празник. […]
Снимка : peshteraprim
Забавленията за най-важните жители на Пещера трябва да са безкрайни. Община Пещера осъзнава този факт и продължава да създава условия за игра, почивка и занимания. Изградихме нови детски площадки, кътове, монтирахме съвременни игрални съоръжения, за да направим детството още по- неповторимо.
Снимка : peshteraprim
В този празничен ден на всички деца пожелавам здраве, безгрижно детство, сбъдване на мечтите. Нека за час си спомним за Питър Пан, който превръща децата в големи и възрастните в деца. „Толкова много да искаш да пораснеш, за да осъзнаеш, че да си дете е най-красивото нещо!“
Бъдете честити!“
Снимка : peshteraprim

Денят на детето е един от най-старите международни празници. Още през 1924 г. Обществото на народите (ОН) приема за първи път, така наречената Женевска декларация за правата на детето.

Снимка : peshteraprim

Главният факт, на който се обръща внимание е, че детето, поради физическата си и умствена незрялост, се нуждае от специални гаранции, грижи и специална правна защита както преди, така и след раждането си.

Снимка : peshteraprim

Декларацията гласи още:

Човечеството трябва да даде на детето всичко най-добро, което има, вън от всякакви съображения за раса, народност и вяра:

  1. Детето трябва да бъде поставено в положение да се развива правилно – телесно и душевно.
  2. Гладното дете трябва да бъде нахранено, болното дете да бъде лекувано, недоразвитите деца трябва да бъдат насърчени, заблудените деца трябва да бъдат вразумени, сираците и изоставените трябва да бъдат подпомогнати и прибрани.
  3. Детето трябва първо да получава помощ във време на беда.
  4. Детето трябва да бъде подготвено да изкарва прехраната си и трябва да бъде защитено от всяко изкористяване.
  5. Детето трябва да бъде възпитавано в съзнание, че най-добрите си качества то трябва да употреби в услуга на своите братя.
Снимка : peshteraprim

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!