19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:30, 1 юни 20231min

Криминална хроника

police

Пещера. Млад мъж от Пещера извършил кражба от пицерия е установен и задържан. Преди около седмица апаш счупил едно от стъклата на пицария. От там проникнал в обекта и успял да отвори метална каса, откъдето отмъкнал сумата от малко над 2 000 лева. На местопроизшествието бил извършен оглед, а случаят бил поет от служители на „Криминална полиция“ при РУ-Пещера. В резултат на тяхната работа скоро се установило, че автор на посегателството е 28-годишен пещерец. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

Велинград. По 300 000 лв. кръвнина плюс законните лихви поискаха от съда четирима наследници на убитата на 28 август 2023 г. общинска съветничка от Велинград – Екатерина Каферинова. Претенциите на сестрата на жертвата – Надежда Ачева, племенниците ѝ Тодор и Илияна Добчеви, както и Веселин Каръков е предявено към извършителя на злодеянието Минко Столарски, който днес застана пред разширен съдебен състав, заради разпоредителното заседание по дело 539. Близо година Столарски е в ареста, тъй като седмица след като умъртви Каферинова съдът взе решение да му наложи най-тежката мярка за неотклонение. Днес адвокатите Кънчо Кърпаров и Пламен Стоилов поискаха от съдия Красимир Консулов да наложи по – лека мярка, но това не се случи. Съдът позволи в следващото заседание да бъде извикан като свидетел Александър Даскалов, когото адвокатът на ищците Чавдар Чавдаров обяви за близък на семейството на починалата Каферинова, който може да говори за причинените им болки и страдания в резултат на убийството. Ще бъде изслушана и свидетелката Ангелова, за която Столарски заяви, че му дължи 170 000 долара. Следващото заседание е насрочено за 3 юли, от 10.00 ч. 73-годишният Минко Столарски стана национално известен след като на 28 август 2022 г., около 20.45 ч. удуши общинската съветничка Екатерина Каферинова на рождения ѝ ден, в дома ѝ във Велинград. Повод за злодеянието, което ще го изпрати зад решетките от 10 до 20 години е сериозна парична сума, която мъртвата дължи на убиеца си. Преди години двамата са живели на съпружески начала в СПА – столицата на Балканите, но през 2017 г. страстите охладнели и те се разделили. Столарски се преместил да живее в кюстендилското село Богослов и в момента се води с тази адресна регистрация.

Велинград. Снощи на изхода от курорта автопатрул извършил проверка на „БМВ“ , управлявано от 37-годишен жител на Велинград. Оказало се, че той е зад волана под въздействието на наркотици. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Задържан е в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство.

Септември. Криминалисти от РУ-Септември задържаха мъж участвал в схема за телефонна измама. На 26 май неизвестни се обадили на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на септемврийското село Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи жената е блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“ на дъщеря и.Тогава притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември. В резултат на усърдна и целенасочена работа екипи на група „Криминална полиция“ при районното управление установили, че мъжът получил парите е 52-годишен жител на гр. Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!