25 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ще изграждат ново Спешно отделение в МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzik

Пазарджик. В Многопрофилната болница в Пазарджик започва изграждането на ново Спешно отделение. Здравното заведение е едно от най-натоварените в региона, тъй като поема тежките случаи от цялата област.

Изграждането на новото спешно звено ще премине през два етапа, като финансирането е осигурено от Министерството на здравеопазването по Оперативната програма „Региони в растеж“.

След изграждането на Центъра за повиквания и теренът, на който ще бъдат позиционирани линейките, ще започне и изграждането на залите за пациенти, като прогнозите са вторият етап да стартира след три месеца.

Това е едни дълго очакван проект, каза директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Част от досегашното Спешно отделение ще бъде прехвърлено в така наречения Деканат.

 

Новото Спешно отделение ще подобри не само работната среда на медиците, но и обслужването на пациентите.

В нормален режим, извън периоди на пандемии, през Спешното отделение в Пазарджик на ден преминават по 100 пациенти с неотложни медицински нужни. Другото предизвикателство е проблемът с кадрите.

Вторият етап в изграждането на новото Спешно отделение трябва да приключи до края на годината.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!