15 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лили Иванова сподели своите мисли и преживявания в книга

lili ivanova

За първи път излиза книга за Лили Иванова, която съдържа записаното в нейния личен дневник. В последните 15 години звездното име на българската музикална сцена е водила записки със свои мисли за Бог, за България, за публиката – мисли, които издават дълбоката, точна и вярна преценка за нещата в живота, в музиката и в отношенията между хората, разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

Книгата беше представена на 19 май в Народния театър „Иван Вазов“, където най-голямото име на родната ни музикална сцена изнесе и концерт.

Журналистът Валерия Велева, редактор на книгата „Моят личен дневник“, разказва за изданието в предаването „Нашият ден“ и споделя своите впечатления от работата си върху книгата и срещите с Лили Иванова.

В ефира на “Нашият ден“ Велева споделя, че това е проект, който никога не е очаквала да започне. Преди около година и половина, асистентът на Лили Иванова идва при нея и предоставя тетрадки с дневници на Лили, като изразява желанието на певицата да се напише книга по тях.

Отваряйки дневниците, Велева е впечатлена от прекрасния почерк и мислите, които Лили е записвала. Вижда се, че Лили Иванова е изключително активна към всичко, което я заобикаля, но предпочита да говори за тези неща само в своите дневници. Това предизвикало силен интерес и “усещане за много задълбочен човек, който се вълнува от проблемите на живота, които засягат всички нас“.

Лили избира Валерия Велева да напише книгата, защото, както самата певица казва, вярва, че тя “ще свърши тази работа“. Това се превърнало в мисия за Валерия и решила да се заеме с предизвикателството.

В процеса на работа по книгата Валерия Велева прави справка за живота на звездата и разбира, че тя е преживяла много промени за своите 84 години. През това време са преминали двама царе, 46 правителства, 32 премиери, 5 държавни глави и 6 президенти. Всички те са се качвали и слизали, но Лили Иванова остава на върха.

Примата има няколко правила, които следва в своята кариера, разказва в предаването журналистката. Първо, тя винаги пее на български език и е безкомпромисна по отношение на текстовете. „Когато Лили пее, тя създава усещането, че пее за всеки от нас, че нейните песни проникват в душата и влизат в живота ни“, казва Велева.

Освен това Лили Иванова пренебрегва омразата, завистта и неглижирането, твърди редакторката на книгата, защото има стабилна философия на живота – „Нищо не забравям, прощавам, но не отмъщавам“. „Тя не позволява на негативните емоции да отнемат от нейната енергия. Всичко в нейния живот е насочено към постигането на най-доброто – най-добрите песни, най-добрите музиканти и най-добрата музика.“

Книгата „Моят личен дневник“ със сигурност ще бъде интересна за всички почитатели на Лили Иванова и за всички, които се интересуват от нейната музика и живот. Тя предлага уникален поглед във вътрешния свят на известната певица, разкривайки нейните възгледи, вярвания и емоции. Тази книга е възможност да се разгледа Лили Иванова от друг ъгъл, да се разбере нейната философия на живота и да се почерпи вдъхновение от нейните мисли.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!