15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:13, 22 май 20231min

Криминална хроника

Police car with blue lights on the crime scene in traffic urban environment.

Пазарджик.Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С., на 19г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18.05.2023 г. на главен път I-8, при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при управление на лек автомобил, марка „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата. И.С. е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство- лек автомобил, марка „Опел Зафира“, в резултат на което по непредпазливост е причинил смърт на едно лице – мъж на 29 години, и средни телесни повреди на три лица – две момчета, съответно на 12 г. и 15 г., и на бебе на 1 г. и 10 м. Престъплението е квалифицирано по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 буква „а” и буква „б”, вр. ал.1 буква „б” и буква „в” вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс. По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването. Предстои Окръжен съд – Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Пазарджик. Мъж от Пазарджик притежават наркотици е установен и задържан от служители на участък „Изток“. В събота вечерта екипи на участъка извършили проверка на лек автомобил „БМВ“ , управляван от 24-годишен пазарджиклия. Униформените открили у него полиетиленово пликче съдържащо бучка от бяло вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Пазарджик. Двама жители на пазарджишкото село Звъничево са задържани, след като проникнали в къща на съселянин и изпотрошили имуществото му. Снощи двама мъже използвайки физическа сила проникнали в жилището на 59-годишен жител на село Звъничево. За целта те разбили входната врата и един от прозорците. След това двамата изпочупили част от покъщнината на потърпевшия и избягали. В резултат на предприетите незабавни действия от страна на служители от РУ-Пазарджик са задържани баща и син – на 58г. и 36г., и двамата жители на същото село. Спрямо тях се водят досъдебни производства.

Три пътно-транспортни произшествия с мотоциклетисти са регистрирани през уикенда. С повишаването на температурите се повече водачи решават да използват мотоциклети. Редом със затоплянето на времето обаче честите валежи, хлъзгавата настилка, недобрата видимост, движението с несъобразена скорост и рискови маневри създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Пещера-Пловдив. Катастрофа е регистрирана в събота около 11.00ч. на пътя между Пещера и Пловдив. 28-годишен пловдивчанин с мотоциклет „Ямаха“ и 44-годишен жител на пловдивското село Ягодово с „Хонда“ движейки се един зад друг навлезли лентата за насрещно движение.Там и двамата последователно се блъснали в движещ се насреща лек автомобил „Хонда“, управляван от 49-годишен мъж от димитровградското село Горски извор. В резултат на това е пострадал по-сериозно по-възрастният от двамата мотористи, който е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката.

 Пазарджик. 50-годишен водач на мотоциклет „Хонда“ от областния град предприел изпреварване на завиващ лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 42-годишна негова съгражданка. Последвал удар, при който мотоциклетистът е пострадал сериозно. Той е транспортиран и настанен в областната болница с различни травми, наранявания и с опасност за живота.

Хаджиево. 20-годишен неправоспособен водач от пазарджишкото село Хаджиево се качил се качил на мотоциклет „Хонда“ без регистрационни табели. Зад него на возилото бил и 22-годишен негов съселянин. Движейки се по пътя между селата Говедаре и Хаджиево мотористът загубил управление над возилото си, след което мотоциклетът с двамата мъже се озовал в крайпътен канал. Сериозно пострадал е пътникът, който е настанен в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота.

И при трите инцидента водачите са тествани за употреба на наркотици и алкохол и пробите им са отрицателни. Извършени са огледи, образувани са досъдебни производства.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!