15 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:16, 22 май 20231min

Кметът поздрави учителите от третата възраст

uchiteli pensionerski klub

Пещера.  Тържество посветено на 24 май – един от най-светлите български национални празници проведе най-многочислената организация, обединяваща хората от третата възраст. „Върви, народе възродени“ -химнът на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост огласи Клуб на пенсионера и изправи присъстващите на крака.

Снимка : peshteraprim

За да почетат заедно  Деня на славянската просвета и култура, тук пристигнаха кметът Йордан Младенов, неговите заместници, секратаря на Община Пещера, гости и приятели. Празнично приветствие произнесе Райна Готева – председател на организацията и Мария Игнатова- преподавател.

Снимка : peshteraprim

„Всички знаят, че съм роден и отгледан под зорките очи на моето семейство, в което има учители. Няма да забравя усилията, себераздаването и любовта към професията, радостите и тревогите над учениците. Ще помня вечно първата прочетена и изписана буква, първата книга…Това е празник, който обединява, свързва и облагородява. Честит празник !“. С тези думи Младенов благодари на учителите, които вече са пенсионери и празнуват с високо вдигната глава, като припомни, че „пенсиониран учител няма“.

Снимка : peshteraprim

 

В знак на уважение градоначалникът подари цветя на всеки един от 19-те  учители в залата.

Снимка : peshteraprim

Ученици от ОУ „П.Р. Славейков“ изнесоха програма, която включваше песни и стихове. За проявения талант малчуганите получиха лакомства.

Снимка : peshteraprim

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!